Barion Pixel

Ráspi Pince

Munkánk szellemisége és alapvető célkitűzései: “ALKOTNI, ELKÁPRÁZTATNI!”

Borászatunk irányítását 2003-ban vettem át szüleimtől,hasonló elvekkel mint az ahogy az életemet élem.

Ugyanebben az évben elkészült magyarország első 5 csillagos kékfrankos vörösbora (ami nagy felháborodást keltett borvidékünk borászai között) A borban az igazság számomra azt jelenti, hogy aki iszik a borunkból az nemcsak bort iszik, hanem találkozik az igazsággal is, ami tükrözi a talajunk, az éghajlatunk lehetőségeit, és nem akar megfelelni az éppen aktuális divatnak. Alapelvek: minimum 30 maximum 80 éves tökékről szüretelünk drasztikus hozamkorlátozással:1000-1500kg/ha, kisegítő-és segédanyagok és fajélesztők nélkül, a legjobb köves talajú dűlőkről (mészkő, csillámpala, mészkőbe ágyazott gneisz). Amikor egy borászati szaküzletben megláttam a merlot, chardonay, savignon blanc, cabernet savignon, nemes francia fa tannin granulátum, vörösborfesték…stb. feliratot azzal a sok száz féle kisegítő és segédanyagokkal, fajélesztőkkel, megértettem, hogy “a vörösbor színe vörös és nem fekete, a bor tanninja annál selymesebb, minél több pénzt vagyunk hajlandóak adni érte, és a fordított ozmózis és a vákuumos sűrítés csodákra képes, és a szőlőnövénynek szinte semmilyen szerepet nem enged a trendi bortechnológia.”

Pedig a bor az egyetlen olyan élelmiszer, aminek az elkészítésében az embernek a legkevesebb szerep jutott. Borunkat az Isten, tehát maga a természet készíti, mi csak arra ügyelünk, hogy egészséges legyen a szőlő, ne legyen túlterhelve, kiválasztjuk a helyet, hogy hol teremjen, a tisztaságra, az oxidációra, az erjedési hőmérsékletre ügyelünk, és a végén minden megtörténik magától, csak a már több 100 éve használt ként (szulfitot) tartalmaz minimális mennyiségben.

Birtok nagyság. ~21 Ha Bormennyiség: ~25000-30000 palack/év

Forrás: raspi.hu

PINCÉSZET TERMÉKEI

Minden Jog Fenntartva 2021 - Summa Trend Union Kft.

Biztos láttál mindent az oldalon?
Elmúltál már 18 éves?
Webáruházunkban alkohol tartalmú italok vannak, ezért a megtekintéshez és vásárláshoz meg kell erősítened, hogy elmúlt már 18 éves.