Barion Pixel

Somló Kincse Kézműves Kispince

Pincénkben kézműves, természetes borok készülnek spontán erjesztéssel. Száműztünk minden segédanyagot, nem használunk enzimeket, élesztőket, aromatikát. Nem alkalmazunk cukor- és savpótlást, savtompítást, vagy egyéb vegyészkedést.

A szőlőt – estenkénti édes, vagy aszús tétel készítésétől eltekintve – teljes érésben szüreteljük, majd változó időtartamú héjon áztatás után, a színlevet különválasztva és felhasználva, reduktív módon dolgozzuk fel, kizárva minden, a szőlőgyümölcs aromavilágát befolyásoló tényezőt. (Ez okból kerüljük a fahordó használatát is.)

Boraink nem tudnak úszni, futni, vagy ugrani, így nem versenyeztetjük őket. Nem divatborok, így nem kívánjuk a fogyasztói trendeket sem követni. Bennük elsősorban a Somlót, a fajtát, a mikrokörnyezetet és magunkat próbáljuk bemutatni. Munkánkat nem az anyagi haszonszerzés motiválja, a célunk egyszerűen nem más, mint elvonatkoztatva minden tiszta, őszinte és szeretet vezérelte emberi tevékenységé: Az alkotás, vagyis az ég felé emelése annak, ami a sárból gyúratott!

Forrás: somlokincse.hu

PINCÉSZET TERMÉKEI

Minden Jog Fenntartva 2021 - Summa Trend Union Kft.

Biztos láttál mindent az oldalon?
Elmúltál már 18 éves?
Webáruházunkban alkohol tartalmú italok vannak, ezért a megtekintéshez és vásárláshoz meg kell erősítened, hogy elmúlt már 18 éves.